Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2021-11-26

Imieniny: Leona, Leonarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 302561
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 210 dni

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 24.04.2020

24.04.2020r

Śniadanie:

Szynka tradycyjna, szczypiorek, ogórek, pieczywo różne z masłem, herbatka z cytryną

II śniadanie:

Banany

Obiad:

Barszcz biały z jajkiem

Ryba po grecku, ziemniaki

Kompot

Batonik zbożowy, jogurt naturalny

Składniki na rybę po grecku:

400g ryba – filet z dorsza

250g marchew

100g pietruszka

100g seler

1szt cebula

½ szt por

1 szklanka wody

Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy

rybę umyć, osuszyć, podzielić na kawałki,

warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, gotować 15-20 minut

Rybę obtoczyć w mące i smażyć na oleju

Cebulę i pora zeszklić na oleju, dodać do warzyw, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku

Gorące warzywa podawać z rybą, ziemniakami

SMACZNEGOUśmiech

Galeria

Powiększ zdjęcie