Kalendarium
Piątek, 2021-11-26
Imieniny: Leona, LeonardaStatystyki
- Odwiedziło nas: 302561
- Do końca roku: 35 dni
- Do wakacji: 210 dni
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 24.04.2020
24.04.2020r
Śniadanie:
Szynka tradycyjna, szczypiorek, ogórek, pieczywo różne z masłem, herbatka z cytryną
II śniadanie:
Banany
Obiad:
Barszcz biały z jajkiem
Ryba po grecku, ziemniaki
Kompot
Batonik zbożowy, jogurt naturalny
Składniki na rybę po grecku:
400g ryba – filet z dorsza
250g marchew
100g pietruszka
100g seler
1szt cebula
½ szt por
1 szklanka wody
Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy
rybę umyć, osuszyć, podzielić na kawałki,
warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, gotować 15-20 minut
Rybę obtoczyć w mące i smażyć na oleju
Cebulę i pora zeszklić na oleju, dodać do warzyw, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku
Gorące warzywa podawać z rybą, ziemniakami
SMACZNEGO