Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2021-11-26

Imieniny: Leona, Leonarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 302561
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 210 dni

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 21.04.2020

Na dzień 21.04.2020r

Śniadanie:

Pasta mięsno-jajeczna ze szczypiorem, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, pieczywo różne z masłem,

Herbata owocowa

II Śniadanie:

Gruszka

Obiad:

Krupnik ryżowy z koperkiem

Kotlet schabowy w płatkach z pieca, ziemniaki, mizeria z jogurtem

Kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek:

Kisiel  chrupki kukurydziane bananowe

Pasta mięsno-jajeczna – składniki:

2 szt jaja

100g mielonka tyrolska

2 łyżki majonezu

Szczypior ( lub cebulka pokrojona w drobną kostkę)

Sól, pieprz do smaku

Keczup

Sposób wykonania:

Jaja ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na grubej tarce

Mielonkę zetrzeć na grubej tarce

Dodać majonez, przyprawy , wymieszać

Dodać szczypior lub cebulkę, wymieszać

Podawać z pieczywem,  warzywami  lub  keczupem wg smaku dziecka.

SmacznegoUśmiech

Galeria

Powiększ zdjęcie