Kalendarium
Piątek, 2021-11-26
Imieniny: Leona, LeonardaStatystyki
- Odwiedziło nas: 302561
- Do końca roku: 35 dni
- Do wakacji: 210 dni
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 21.04.2020
Na dzień 21.04.2020r
Śniadanie:
Pasta mięsno-jajeczna ze szczypiorem, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, pieczywo różne z masłem,
Herbata owocowa
II Śniadanie:
Gruszka
Obiad:
Krupnik ryżowy z koperkiem
Kotlet schabowy w płatkach z pieca, ziemniaki, mizeria z jogurtem
Kompot z owoców mieszanych
Podwieczorek:
Kisiel chrupki kukurydziane bananowe
Pasta mięsno-jajeczna – składniki:
2 szt jaja
100g mielonka tyrolska
2 łyżki majonezu
Szczypior ( lub cebulka pokrojona w drobną kostkę)
Sól, pieprz do smaku
Keczup
Sposób wykonania:
Jaja ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na grubej tarce
Mielonkę zetrzeć na grubej tarce
Dodać majonez, przyprawy , wymieszać
Dodać szczypior lub cebulkę, wymieszać
Podawać z pieczywem, warzywami lub keczupem wg smaku dziecka.
Smacznego