Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2021-11-26

Imieniny: Leona, Leonarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 302561
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 210 dni

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 20.04.2020

Na dzień 20.04.2020r

Śniadanie:

Szynka tradycyjna, sałata, rzodkiewka, pieczywo różne z masłem, herbatka owocowa

Obiad:

Zupa z soczewicy czerwonej z natką pietruszki

Ryż z musem jabłkowym, jogurtem naturalnym,

Kompot owocowy

Podwieczorek:

Kabanos, pomidorki koktajlowe, pieczywo z masłem, herbatka miętowa

Zupa z soczewicy - składniki

1,5 l bulion warzywny

200g soczewica czerwona

0,25g przecier pomidorowy

2szt marchewka

1szt pietruszka

Kawałek selera

3 szt ziemniaki

2 ząbki czosnku

½ szt cebuli

1 łyżka koncentrat pomidorowy

1 łyżka oliwy

Sól,  pieprz, oregano, majeranek papryka słodka, ostra

Sposób wykonania:

Cebulę, czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju, wlewamy bulion

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, wsypujemy soczewicę, gotujemy do miękkości

Przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku przyprawami

Zupa gotowa do podania.

SmacznegoUśmiech

Galeria

Powiększ zdjęcie