Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2021-11-26

Imieniny: Leona, Leonarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 302561
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 210 dni

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 16.04.2020

Śniadanie:

Ser żółty, papryka czerwona, ogórek, bułeczka grahamka z masłem, herbata owocowa

II śniadanie:

Jabłka

Obiad:

Zupa z ciecierzycy z majerankiem

Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem

Kompot

Podwieczorek:

Mus jabłkowy, biszkopty

Składniki musu:

Jabłka

Woda 

Cytryna

Sposób wykonania:

Jabłka umyć, pokroić w cząstki, pokropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały

Wlać wodę na dno garnka, jabłka pokroić w plasterki, wrzucić do garnka, gotować

Pod koniec gotowania należy spróbować czy są gotowe do podania, można zblędować

Podawać do biszkoptów lub  ryżu.

SMACZNEGOUśmiech

 

Galeria

Powiększ zdjęcie