Kalendarium
Piątek, 2021-11-26
Imieniny: Leona, LeonardaStatystyki
- Odwiedziło nas: 302561
- Do końca roku: 35 dni
- Do wakacji: 210 dni
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 16.04.2020
Śniadanie:
Ser żółty, papryka czerwona, ogórek, bułeczka grahamka z masłem, herbata owocowa
II śniadanie:
Jabłka
Obiad:
Zupa z ciecierzycy z majerankiem
Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem
Kompot
Podwieczorek:
Mus jabłkowy, biszkopty
Składniki musu:
Jabłka
Woda
Cytryna
Sposób wykonania:
Jabłka umyć, pokroić w cząstki, pokropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały
Wlać wodę na dno garnka, jabłka pokroić w plasterki, wrzucić do garnka, gotować
Pod koniec gotowania należy spróbować czy są gotowe do podania, można zblędować
Podawać do biszkoptów lub ryżu.
SMACZNEGO