Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2021-11-26

Imieniny: Leona, Leonarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 302544
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 210 dni

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 09.04.2020

Śniadanie:

Schab pieczony w przyprawach, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe

Pieczywo różne z masłem, herbatka owocowa

II śniadanie:

Jabłka, mandarynki

Obiad:

Zupa jarzynowa zabielana

Makaron ze szpinakiem, oliwkami,  kompot owocowy

Podwieczorek:

Sałatka owocowa (różne owoce jakie mamy w domu kroimy w kostkę, mieszamy razem, możemy dodać jogurt naturalny, wymieszać)

PRZEPIS: MAKARON ZE SZPINAKIEM

Składniki i sposób wykonania szpinaku do makaronu:

500 g szpinak świeży lub mrożony

400 g makaron

100 g słodkiej śmietanki

120 g ser biały lub  feta  ( może być ser żółty starty na tarce)

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

Przyprawy – sól, pieprz

Szpinak opłukać, a mrożony- odsączyć wodę

Makaron ugotować wg przepisu

Na patelni rozgrzać masło, czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażyć chwilkę

Dodać śmietanę, ser, doprawić solą, pieprzem do smaku

Makaron wymieszać ze szpinakiem, wyłożyć na talerz

Życzymy smacznegoUśmiech

 

 

Galeria

Powiększ zdjęcie