Kalendarium
Piątek, 2021-11-26
Imieniny: Leona, LeonardaStatystyki
- Odwiedziło nas: 302544
- Do końca roku: 35 dni
- Do wakacji: 210 dni
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 09.04.2020
Śniadanie:
Schab pieczony w przyprawach, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe
Pieczywo różne z masłem, herbatka owocowa
II śniadanie:
Jabłka, mandarynki
Obiad:
Zupa jarzynowa zabielana
Makaron ze szpinakiem, oliwkami, kompot owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (różne owoce jakie mamy w domu kroimy w kostkę, mieszamy razem, możemy dodać jogurt naturalny, wymieszać)
PRZEPIS: MAKARON ZE SZPINAKIEM
Składniki i sposób wykonania szpinaku do makaronu:
500 g szpinak świeży lub mrożony
400 g makaron
100 g słodkiej śmietanki
120 g ser biały lub feta ( może być ser żółty starty na tarce)
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
Przyprawy – sól, pieprz
Szpinak opłukać, a mrożony- odsączyć wodę
Makaron ugotować wg przepisu
Na patelni rozgrzać masło, czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażyć chwilkę
Dodać śmietanę, ser, doprawić solą, pieprzem do smaku
Makaron wymieszać ze szpinakiem, wyłożyć na talerz
Życzymy smacznego